zondag 27 mei 2012

Boekkaart voor mijn ouders

Vanuit een zonovergoten tuin, laptop op schoot, kinderen in het zwembad.... moeders kan ff bloggen :)
Heb een hoop leuke dingen te vertellen maar begin met het feit dat mijn framekaart in de spotlight stond bij challenge #34 van Little Miss Muffet. Hartstikke super! Uitgekozen en wel, helemaal trots hihi.
Vorige week hebben we een heerlijk Hemelvaart weekend gehad in Aarlanderveen. Vorig jaar waren mijn ouders 40 jaar getrouwd, ze wilden dit graag vieren met een gezamenlijke vakantie: mijn broer en ik samen met onze gezinnen. Duurde even voor het gepland kon worden, vorige week was het zo ver. Heerlijk huisje voor ons 10-en, overal slootjes en bruggetjes. Helemaal super! Wist niet dat het Zuid-Hollandse landschap zo ontzettend mooi was. Ik was ook nog eens jarig de 18e! Het feest kon niet op hihi, die dag naar Naturalis geweest in Leiden en 's avonds uit eten. Nog nooit zo'n heerlijk rustige verjaardag gehad!
De kleinkinderen hadden voor opa & oma een ABC gemaakt en een liedje gezongen. Wij als kinderen hadden allemaal spelletjes voorbereid net als in "a-minute-to-win-it". Ze vonden het geweldig, hadden tranen in hun ogen. Daar doen we het voor :)
Ik had een boekkaart in elkaar geknutseld ter felicitatie en om ons kado een beetje aangekleed te overhandigen. Ze kregen een "Bird of Zimbabwe" naar keuze. Heel mooi initiatief! Op deze manier steunen we gezinnen in Zimbabwe die van gerecyclede olievaten de meest prachtige vogels maken. Ze hebben gekozen voor een kraanvogel... heel erg mooi!
Dit is de kaart geworden:


In de hartjes hun initialen: Pieter en Rina. De sluier en onderkant van de jurk heb ik nog bewerkt met stickles. De afbeelding ingekleurd met distress-inkt. Vooral veel aged mahogany, tea dye, walnut stain, tattered rose, black soot en als blauw stormy sky geloof ik. Die laatste weet ik niet zeker maar gezien de temperatuur heb ik spontaan geen zin om ff naar boven te sprinten.... sorry :) Wat neppareltjes in de hoekjes met de parelpen en een paar grote rozen van Wild Orchids. Dit is de binnenkant geworden:


Hieronder ook nog wat detailfoto's van de binnenkant:






Ten slotte nog de foto van de kraanvogel die ze hebben uitgekozen, hebben jullie ook een voorstelling van het kado:


Hoop dat jullie de kaart (en vogel) ook mooi vinden, mijn ouders waren er ontzettend blij mee. Was zowaar zelf best tevreden met de kaart, gebeurt zeker niet altijd.... ben nogal kritisch van aard hihi. Zie altijd wel dingen die anders/ beter/ mooier hadden gekund. Zal hier vast niet de enige in zijn, toch?
Fijne pinksterdagen! 

Groetjes Annika

Deze kaart zet ik in voor de volgende challenges:


maandag 21 mei 2012

Super flexmarkers candy bij Nicole

Nicole geeft een supercandy weg: de complete set van 92 flexmarkers twv 300 euro!! Hiervoor heeft ze een ontzettend leuke sketch bedacht. Een gokje wagen kan altijd aangezien ik geen enkele alcoholstift bezit... vind het er altijd erg mooi uit zien!! Mn zussie Frea heeft me al heel vaak over proberen te halen maar durf er niet aan te beginnen... Mezelf kennende vind ik het dan zo leuk en dat gaat dan weer geld kosten!!! Deze candy wilde ik daarom niet aan me voorbij laten gaan ;)
De sketch:
En dit is mijn uitvoering hiervan geworden:


Het papier is een oudere collectie van Maja. De afbeelding is "Tilda with lace shoes" van vorig jaar. Heb m ingekleurd met FC potloden. In het midden zit een vierkant, heb hieruit een cirkel gesneden, randjes omgekruld en flink gedistressed. Aan de binnenkant wat verbandgaas geplakt en naar buiten laten komen. Parelrandje er om.... De kanten strik paste er qua kleur zo perfect bij! Alles gestikt met de naaimachine en hier & daar wat sierpareltjes (met parelpen). Heb de kaart heel rustig gehouden, hoop dat ie in de smaak valt ;) 
Ook nog wat detailfoto's gemaakt:




Ook de binnenkant versierd. De vlindertjes hebben nog een "spoor" achter gelaten op de kaart. Is op de foto niet heel goed te zien.


Als het goed is heb je de kaart al ontvangen Nicole! 
Ik hoop dat mijn andere bloglezers en lezeressen de kaart ook mooi vinden :)

Groetjes Annika





dinsdag 8 mei 2012

framekaart

Bedankt voor alle leuke reacties op mn vorige bericht, vind het altijd een feestje om te lezen! En ook welkom aan mn nieuwe volgers! Zit inmiddels op 44.... op naar de 100 ;)
Gisteren bericht gekregen dat ik een prachtige digi heb gewonnen bij de bloghop van Make it Crafty bij Alyce! Een zeemeermin met prachtige achtergrond! Heel erg mooie nieuwe release, gaat wel wat kleurwerk inzitten maar dan heb je ook wat ;)
Voor deze kaart heb ik een LMM digi gebruikt met ook een prachtige achtergrond van Make it Crafty, ook gewonnen bij de blog hop hihi. Ze zijn me goed gezind daar ;) De fiets was een freebie....
Thx for all lovely reactions to my last post, always such a pleasure to read! Also a special welcome to my new followers! Yesterday I heared I won a lovely digi at the bloghop from Make it Crafty, thx Alyce!! A mermaid with a beautiful scene! It's a lovely new release, takes some coloring but looks fantastic!
For this card I used a LMM image and a beautiful background from MiC, also won in a bloghop hihi. The bike was a LMM freebie...


Het papier is van Maya design, achter het raam zit heel erg donker blauw... wat een prachtig papier vind ik dit! De hatter is ingekleurd met distress inkt. Haar sluiertje heeft de nodige glitter gekregen :) Het frame van de fiets is nog bewerkt met clear embossing poeder, helaas zie je dit op de foto niet erg goed. Heb ook de binnenkant versierd:
The paper is from Maya design, behind the window is very dark blue.... such amazing paper!! The hatter is colored with distress inks. Her hat has some glitter :) Used some clear-embossing powder on the bike's frame, but it doesn't really show in the photo. I also decorated the inside:




Ben erg benieuwd wat jullie er van vinden! 
I'm looking forward to your reactions!

Groetjes Annika

Deze kaart zet ik in voor de volgende challenges:


woensdag 2 mei 2012

Gefeliciteerd zusje!!

Vandaag is mn zusje Frea jarig, deze kaart heb ik voor haar gemaakt. Ze is lekker een paar daagjes weg met dr man, vrijdag gaan we gezellig feesten :) De afbeelding is van Whimsy, vond m zo schattig en wilde ook een beetje variatie tussen alle magnolia's. Gewoon mezelf eens gekieteld, moet kunnen toch? Tegelijkertijd een naamstempel besteld, een hele mooie vind ik zelf. Zal m de volgende x posten.... vergeten!
It's my sisters birthday today, I made this card for her. She's away for a couple of days with her husband, there's a party on friday :) The image is from Whimsy, thought it's a cutie and I wanted some variety between all my magnolias. Just a present for myself...


De jurk is ingekleurd met Twinkling H2O, gekocht op de Knotsgekke kaart- en scrapdagen. Primeur voor mij... had t nog nooit gebruikt! Het haar en Felix (de kat) ingekleurd met de FC potloden, ben nl niet ze weg van dit aquarelpapier.... vind het niet fijn kleuren. De potloden gingen ook goed.
Het papier heb ik ook met de potloden nog wat geler gemaakt... anders sprong haar haar er enorm uit :)
I colored the dress with Twinkling H2O, never used it before. The hair and Felix the cat are colored with FC pencils. I didn't like this aquarelpaper, don't think it colors that well. The pencils worked better :)
I even colored the designpaper with them otherwise the hair would jump out too much.


Verder nog versierd met:
doily flower en heart swirl (Doohickey die) Magnolia
bloemen
verbandgaasje
tag achterin
witte acrylverf (ook nog nooit gedaan... in Magnolia Magazine gezien.... ff uitproberen:))
glitter
sentiment
lint
charm

Ben benieuwd wat jullie er van vinden... Enne Frea: ook langs deze weg Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!

Groetjes Annika

Deze kaart zet ik in voor de volgende challenges:
http://ssdschallenge.blogspot.com/2012/04/birthday.html
http://stampedblessings.com/2012/04/amusing-challenges-9/
http://www.creativeinspirationspaint.blogspot.com/2012/04/ci-paints-inspired-by-flowers.html
http://paperprettiesblog.blogspot.com/2012/05/paper-pretties-wednesday-challenge.html
http://pennyschallenges.blogspot.com/2012/04/challenge-78.html
http://scrapalicioususa.blogspot.com/2012/04/flower-power.html
http://freshbreweddesigns.blogspot.co.uk/2012/05/fbc-94-may-prize-challenge.html
http://cachallenge.blogspot.com/2012/05/bloemen-flowers.html
http://deepoceanchallengeblog.blogspot.com/2012/04/hello-everyone-how-are-you-all-here-in.html
http://ladybugscraftsinkchallengeblog.blogspot.com/2012/04/challenge-59-birthday.html
http://papertakeweekly.blogspot.com/2012/05/anything-goes.html
http://shoppingourstash.blogspot.com/2012/05/shopping-our-stash-challenge-50-mothers.html
http://lollipopcrafts.blogspot.com/2012/04/challenge-78-anything-goes.html
http://ppp-makeitmonday.blogspot.com/2012/04/hi-mim-fans-welcome-to-our-newest.html
http://www.tammyscrapincorner.com/2012/04/tammy-scrapin-corner-weekly-challenge-8.html
http://www.craftyourpassionchallenges.blogspot.com/2012/04/challenge-108-lots-of-texture.html
http://craftybootschallenges.blogspot.com/2012/04/yellow.html
http://www.alwayscrafting.blogspot.com/2012/04/creative-monday-challenge-7.html
http://hookedoncraftchallenges.blogspot.com/2012/04/challenge-20.html